woensdag 7 februari 2018

Persbericht: Michael van Zeijl eist vervolging Michael van Z.Michael van Zeijl eist vervolging Michael van Z.

UTRECHT – woensdag 7 februari. Michael van Zeijl eist zijn eigen vervolging. Ik heb er sinds ik als verdachte wordt aangemerkt bij het OM op aangedrongen snel tot vervolging over te gaan en al mijn medewerking aan het onderzoek verleend. Nu blijkt voor de derde maal dat het OM het belangrijker vind om mij via de media veroordeeld te krijgen, dan om tot vervolging over te gaan.’ aldus Michael van Zeijl.

Eind oktober staakte de gemeente Utrecht, na een laster campagne van VVD fractievoorzitter Dimitri Gilissen, de samenwerking met De Grauwe Eeuw, omdat wethouder Diepeveen ontstemd was over ‘een bericht op sociale media dat de grenzen van het fatsoenlijke ver overschrijdt’. Tijdens de intocht heeft Michael vijf dagen vast gezeten omdat Sinterklaas aangifte tegen hem zou hebben gedaan.

Het wordt zo langzaam aan vaste prik dat de Politie op grote schaal razzia’s houdt rond de Sinterklaasintocht. Michael ook meerdere keren vast gezeten rond deze periode. En bekend is dat er meer mensen zijn waar de politie naar op jacht was of die vast hebben gezet tijdens de intochten. Mensen worden aangemerkt als verdacht en vast gezet, maar er wordt verder geen onderzoek of vervolging gestart. Om te voorkomen dat deze ‘verdenking’ nog jaren wordt misbruikt heeft Michael alle medewerking verleend aan het onderzoek en dringt hij er op aan tot vervolging over te gaan.

Nu wordt voor de derde keer duidelijk wat het werkelijke doel is. Geen enkele onderzoek wordt verricht, dat is ook niet nodig want alle feiten zijn bekend. Het stempel ‘verdachte’ wordt zo lang mogelijk in stand gehouden om kritische burgers te criminaliseren. Het OM lekt naar media en VVD om hun laster campagnes te voeden. Michael’s reactie: “Het OM hoopt op een veroordeling via de media, omdat ze dondersgoed weten dat ze dat via de rechter nooit voor elkaar krijgen.”Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.