vrijdag 8 december 2017

De bezorgde burgers van Pegida
Op 26 november plaatsten de fascisten van Pegida Nederland op hun Facebook en Twitteraccount een foto van een persoon met lang haar die een van de hulpsinterklazen was bij de intocht van De Nieuwe Sint, te Amsterdam, samen met een screenshot van een halve facebookreactie van mij die bedoeld was om viral te gaan en om de dubbele maat van racistisch Nederland aan te tonen maar die overduidelijk een grap was. Pegida probeerde het zo te framen dat ik geweld tegen Sinterklaas wou gebruiken en daarmee probeerden ze de Nieuwe Sint te framen als gewelddadig. De frame is erg doorzichtig aangezien ik al anderhalf jaar kortgeschoren haar heb, iets waarvan Pegida zeker weten op de hoogte is aangezien ze vaak over De Grauwe Eeuw berichten.De dag erna attendeerde iemand me erop en heb ik de status van Pegida gedeeld met de oproep of iemand wist wie dit was en of diegene zich kon melden omdat hen het beste aangifte kon gaan doen voor laster aangezien die bezorgde burgers van Pegida nogal moordlustige trekjes erop nahouden. Later ontdekte ik dat ze al eerder diezelfde foto van de persoon met lang haar deelden maar met de tekst:

De #nieuwesint zoals carnavalprins Patrick zichzelf noemt, werkt samen met de criminele en gewelddadige organisatie AFA!! Op de foto staat 1 van de AFA kopstukken Mark van Zeijl!


Nou heet ik natuurlijk geen Mark maar de reacties en het social media gedrag van Pegida laten er geen twijfel over dat ze mij bedoelen. Allereerst ben ik natuurlijk geen AFA-lid, laat staan kopstuk, maar ik en dus de persoon op de foto worden hier geframed als crimineel en gewelddadig. Dat is nogal een uitspraak wanneer je weet dat ik geen veroordeling heb op mijn naam voor geweld. Ik heb een veroordeling wegens kraken en processen verbaal enkele kleine activisme gerelateerde overtredingen als lokaalvredebreuk wegens bannerdrops, verder is mijn strafblad leeg. De 'AFA kopstuk' frame vind ik zelf problematisch omdat ik niet met die organisatie geassocieerd wil worden omdat deze het racisme in hen eigen gelederen niet aanpakt en dekoloniaal activisme uitsluit vanwege een eurocentrisch perspectief. De whiteness in die organisatie is iets wat ik veelvuldig heb aangekaart en desondanks niet wordt aangepakt door AFA.

Mijn share van de Facebookpost van Pegida, die reeds door facebook verwijderd is maar wel nog op twitter terug te vinden is, waarin ik duidelijk vermeld dat het niet om mij gaat nleef staan. Ook al meldde ik ze in een andere status waarin ik ze melde (in de reacties onder de status) dat ik niet in Amsterdam was en ook al werd onder dezelfde Facebookstatus door meerdere mensen uit de bekende club neonazi trollen, die zelfs met Wagensveld in besloten groepjes zitten, dit ook vermeld: Pegida gaat alsnog door met delen van deze status. Pegida rectificeert ze niet en verwijdert ze niet. Dit alles, in combinatie met mijn korte haar waarvan Pegida op de hoogte was, brengt mij tot de conclusie dat Pegida bewust deze frame blijft delen om De Nieuwe Sint in kwaad daglicht te zetten.
Ik was nota bene all over the news met naam en beeldmateriaal in items over De Grauwe Eeuw, die Pegida overigens zelf ook deelde.

Ik persoonlijk vind de framing door Pegida nogal lachwekkend omdat dit laat zien hoe fascisten de waarheid in hun voordeel verdraaien. Ook toont dit aan dat Pegida zelf altijd huilt omdat "ze geframed worden als extremisten, terwijl ze zo vredelievend en geweldloos zijn", volgens hun dan, maar er geen enkele moeite mee hebben om organisaties die daadwerkelijk vredelievend zijn van hetzelfde te framen om het racistische stereotype van de gewelddadige niet witte man levend te houden. Het laatste wat deze frame bewijst is de dubbele maat die Pegida fascisten er zelf op nahouden. Ik ontving namelijk een stroom aan bedreigingen en intimidatie van deze "bezorgde burgers", ook waren de reacties op social media niet mis. De persoon op de foto zou hierdoor wel eens slachtoffer van wit terreur kunnen worden omdat Wagensveld aan deze frame vast blijft houden.Ik roep daarom iedereen nogmaals op zich te melden wanneer men weet wie deze persoon is zodat we hen kunnen waarschuwen en hen zelf evt. stappen kan ondernemen.


Hieronder plaats ik de dreigementen in mijn messenger en onder de door Pegida gedeelde statussen. Waar ik een grap maakte die zij als terrorisme behandelen hebben zij het overduidelijk niet over een grap. Ik heb ook de berichten zonder geweld die ik ontving erbij gezet om te illustreren wat Pegida op zo'n onschuldig persoon en de Nieuwe Sint los laat aan andere vormen van stalking


Zie hier de dubbele maat en de genocidale mindset naar bruine mensen van Pegida fascisten.


*Trigger warning

Racisme, geweldsdreiging, validisme, homohaat


Jose Wijgergans denkt dat het over vluchtelingen gaat en stort hen racistische onderbuik automatisch leeg.
Ronald Wijs Arnemuiden verbrandt liever bruine mensen levend.
Maarten Hofland bewijst dat kolonisten altijd in een groep komen. Leo Holland is meer van de fascistische executies


Het validisme en de homohaat van Danny Lenaers matchen mooi bij het extremisme en validisme van Sonja Menten, die ook nog eens denkt dat mensen hun hele leven dezelfde meningen moeten hebben.
Jasper Dejong framet gelijk nog meer onschuldige mensen erbij
Remco Priem verlangt naar de tijd dat je bruine mensen nog mocht lynchen. 
 FR
Bettina Achterhoek is iemand die graag zelf de controle heeft... over het doodschieten van bruine mensen


Stefsn Westerbink is flink... extremistisch.
De WIC mentaliteit van Raymond Nicolaes maakt hem een echte patriot. Want bruine mensen brandmerken is helemaal niet racistisch. 


Jolanda Holzken houdt van bedreigen en stalken. Haar racisme jegens zwarte mensen is ook niet om over naar huis te schrijven. En digitale blackface en racistische slur. 
Roel Schoenmakers laat de "daar moet een piemel in" mentaliteit van Pegida goed zien. Het overschaduwt bijna zijn racisme


Joris Vermeule houdt een oude fascistische traditie in ere. 


Harry van Wijlick bedoelt "racistisch kinderfeesftje" maar was nog een van de beleefdsten


Nelly Diks reageert op de onliner van mijn Facebookaccount "racisten te grazen nemen". Ik heb haar zelf overigens nooit racist genoemd, die conclusie trekt ze geheel zelf

1 opmerking:

  1. Vanzelfsprekend komen er weer racisten derailen en het extremisme van Pegida verdedigen. Nog vanzelfsprekender is dat dat derailen verwijderd wordt.

    BeantwoordenVerwijderen